Seznam receptů

úterý 1. března 2011

Špagety Carbonara

Tyto úžasně hedvábné špagety s kousky slaniny patří mezi nejčastější způsob úpravy špaget v Itálii. Jsou skvělé, rychlé a příprava je více než jednoduchá. Tak na co ještě čekáte?

pro 4 osoby

příprava cca 25 minut

500 g špaget
60 ml olivového extra panenského oleje
200 g anglické slaniny
4 vejce
50 g sýra Pecorino nebo parmazánu + na ozdobení
pepř
sůl

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu.
Mezitím si nakrájíme na proužky slaninu a na pánvi s rozehřátým olivovým olejem ji opečeme dokřupava. Když se nám slanina usmaží, přilijeme trošku vody ( cca 1/2 naběračky) z hrnce s těstovinami.
Vajíčka vyklepneme do misky, lehce prošleháme a přimícháme najemno nastrouhaný sýr a čerstvě namletý pepř.
Uvařené a slité těstoviny vložíme do pánve k osmažené slanině, zalijeme směsí z vajíčka, sýru a pepře a cca 20 s mícháme, dokud se všechny suroviny nespojí a vejce nezačnou tuhnout.
Poté sundáme z ohně a ihned rozdělíme na talíře a podáváme posypané zbylým sýrem a např. nasekanou petrželkou.
Já jsem petrželku neměla, takže jsem použila pažitku.













1 komentář:

  1. Italská kuchyně je výtečná a jejich úpravy těstovin jedinečné! Tuto, jednu z klasických, máme doma také velmi rádi.

    OdpovědětVymazat