Seznam receptů

úterý 1. března 2011

Jarní hrášková polévka

Je rychlá, dobrá a  krásná! :)

na cca 4 - 6 porcí

doba přípravy cca 25 minut


2 lžíce olivového oleje
1 cibule, nasekaná najemno
400 g mraženého hrášku
720 ml kuřecího vývaruní
190 ml zakysané smetany
15 ml citronové šťávy
mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
8 světlých toustů k podávání (nemusí být)

Ve větším hrnci rozpalíme na středním plameni olej, vhodíme cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme hrášek a kuřecí vývar. Přivedeme k varu a pak snižíme teplotu a povaříme další tři minuty.

Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem (pokud jej nemáte, můžete polévku nalít do stolního mixéru na polévky a koketjly) a vmixujeme i zakysanou smetanou a citronovou šťávu. Pokud jsme mixovali v "koktejlovém" mixéru, vratíme do hrnce, zamícháme, dochutíme solí a pepřem a znovu prohřejeme.

Jednotlivé porce můžeme ozdobit bazalkovými lístky a podávejte nejlépe s opečenými tousty.




Žádné komentáře:

Okomentovat