Seznam receptů

středa 9. února 2011

Hermelínové tousty s brusinkami

Brusinky jsou u nás chráněné, ale naštěstí je hojně pěstují v jiných zemích a k nám je dovážejí. Kdyby ne, byla by to velká škoda. Brusinky totiž nejsou výborné jenom k české klasice - svíčkové omáčce, ale výborně si rozumí i s hermelínem. Tady je jeden recept na rychlou večeři, kdy si můžete vychutnat sladkou chut brusinek a horký plísnový sýr.

pro  2 osoby

4 krajíce světlého toustového chleba
máslo na potření
4 silnější plátky šunky od kosti
1 hermelín, nakrájený na silnější plátky
4 lžičky nakládaných brusinek

Troubu předehřejeme na 180 °C. Tousty rozložíme na pracovní plochu a potřeme je kouskem másla. Na každý krajíc chleba položíme jeden plátek šunky a přes něj tři plátky hermelínu. Vložíme na sedm minut do rozpálené trouby, aby se chleba opekl, šunka prohřála a sýr se začal roztékat. Horké tousty ozdobíme lžičkou brusinek a ihned podáváme.




Žádné komentáře:

Okomentovat