Seznam receptů

pondělí 14. února 2011

Zázvorové muffiny a hruškou

Tyto muffiny jsou moc dobré, a to především kvůli hrušce, která udržuje vnitřek muffinu krásně vláčný. Nejlepší jsou ještě mírně teplé, ale k vychladlému muffinu si zkuste dát nějaký druh zralého sýra a uvidíte, že i tato varianta je výborná.! Hrušky nemusíte oloupat, ale je to lepší. Mohou tak pustit veškerou svou št´ávu a chut´.

na cca 18 kousků

250 g polohrubé mouky
2 čajové lžičky kypřícího prášku
150 g moučkového cukru
75 g světlého třtinového cukru
1 čajová lžička mletého zázvoru
142 ml zakysané smetany
125 ml rostlinného oleje
1 polévková lžíce medu
2 vejce
1 velká hruška ( asi 300 g ), oloupaná, zbavená jadřince a nakrájená na 5 mm kostičky


Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech na muffiny vyložíme papírovými košíčky.
V míse smícháme mouku, kdypřící prášek, oba cukry a mletý zázvor.
V jiné misce rozšleháme zakysanou smetanu, olej, med a vejce. Přilijeme k suché směsi a vše zpracujeme v hladké těsto.
Nakonec vmícháme kostičky hrušky a těstem plníme papírové košíčky. Vyjde to přibližně 2-3 lžíce do jednoho košíčku.
Každý muffin posypeme 1/2 čajové lžičky světlého hnědého cukru. Pečeme 20 minut a potom je vyjmeme na mřížku.





Žádné komentáře:

Okomentovat